Zdielať recept

Plnené chlebové praclíky

Plnené chlebové praclíky som robila z tekvicového cesta z ktorého som robila aj Fougasse. Do náplne som dala nadrobno nakrájanú tekvicu,3 druhy papriky, fialovú cibuľu a veľa cesnaku. A výsledok? No veď vyskúšajte a určite neoľutujete.

Postup

  • Zo surovín vypracujte kompaktné nelepivé cesto, ktoré nechajte nakysnúť na dvojnásobok. Pri verzii z droždia to môže trvať 2 hodiny, pri verzii z kvásku 6-10 hodín v závislosti od okolitej teploty a sily kvásku

    Zatiaľ si nadrobno nakrájajte suroviny na plnku a zmiešajte s vyšľahaným vajíčkom.

    Po nakysnutí cesto rozdeľte na 6 častí, asi 300 g , každú poprekladajte, vytvarujte bochník a nechajte odpočívať. Pri verzii z kvásku asi 15 min., pri verzii z droždia 2-5 minút.

    Bochník rozdeľte na 2/3 a 1/3 . z 1/3 rozvaľkajte tenký spodok praclíku. z 2/3 vyvaľkajte prameň tak dlhý, aby ste vytvorili praclík po obvode vyvaľkaného spodku.

    Spodok natrite v tenkej vrstve paprikovou nátierkou a na ňu navrstvite zeleninu zmiešanú s vajíčkom

    Nechajte finálne nakysnúť pri verzii z droždia asi 20 min., pri verzii z kvásku asi 2-4 hodiny. Cesto sa musí zväčšiť asi o 1/2, až 2/3

    Pred pečením potrite bielkom, posypte semiačkami.

    Pečte vo vopred vyhriatej rúre na 200 St.C asi 35 minút. Či sú upečené vidíte podľa zlato-hnedej farby.

    Dobrú chuť želá Petronela

Recenzie receptu

Neboli pridané žiadne recenzie.

Pridajte recenziu

Ako by ste ohodnotili náš recept Plnené chlebové praclíky?
Kliknutím vyberte

Cesto

  • 150 g LM, alebo ražného kvásku (alebo 40 g droždia)
  • 950 g hladká pšeničná múka
  • 420 g voda
  • 200 g tekvicové pyré (upečená rozmixovaná tekvica)
  • 40-60 g olivový olej
  • soľ
  • bylinky (tymián, oregano, rozmarín)

Na potretie a posyp

  • vaječné bielko
  • sezam

Náplň:

  • 1/2 malej hokaido tekvice,
  • 3 druhy farebnej papriky,
  • 2 fialové cibule
  • 6 veľkých strúčikov cesnaku
  • 2 vajíčka
  • papriková nátierka