Postup
-
1. Vypracujeme kompaktné cesto, ak je cesto príliš tuhé, pridajte mlieko, alebo naopak múku. Musí byť pekné vláčne. Čím je hydratovanejšie, tým bude upečený sendvič jemnejší.
2. Nechajte nakysnúť na dvojnásobok. Pri kvásku to trvá asi 8-10 hodín, pri droždí asi 2 hodiny.
3. Nakysnuté cesto stočte ako bochník chleba do formy
4. Nechajte finálne nakysnúť pri kváskovej verzii asi 3 hodiny, pri verzii z droždia asi 20 min. .
5. Pečte pri teplote 180 St.C. asi 45-50 minút.Dobrú chuť želá Petronela
Recenzie receptu
Neboli pridané žiadne recenzie.
Cesto
- 100 g LM (alebo 40 g droždia)
- 670 g hladkej pšeničnej múky
- 300 ml mlieka
- 250 g masla
- 1/2 čl soli
- 1 vajce
- 100 g cukru
Voliteľné
- hrozienka, brusnice, kúsky čokolády