Chrumkavé cesnakové uzle

Tieto chrumkavé cesnakové uzle so syrom určite vyskúšajte. Len tak k vinku, pre návštevu, alebo ako hlavné jedli k dobrej polievočke. Určite budete nadšení.

Sú tak jednoduché, že ich zvládne každý. Len z pár surovín

Postup

  • Ak robíte verziu z droždia, z časti mlieka z receptu, 30 g droždia a 1čl cukru si pripravte kvások, ktorý necháte nakysnúť asi 15 min.

    Zo surovín na cesto, a z kvásku vymieste kompaktné nelepivé cesto, ktoré nechajte nakysnúť na dvojnásobok. Pri verzii z droždia to bude trvať asi 2 hodiny, pri verzii z kvásku asi 8-10 hodín podľa okolitej teploty. V lete sa môže čas skrátiť, v zime predĺžiť.

    Medzitým si pripravte plnku tak, že vymiešate všetky suroviny, ktoré idú do plnky.

    Nakysnuté cesto rozvaľkajte na obdĺžnik asi 0,7 cm hrubý. Polovičku natrite plnkou a druhú polovičku preklopte na plnku tak, že ju zakryje. Nakrájajte pásiky široké asi 4 cm. Každý pásik stočte do špirály a obtočte do uzla.

    Nechajte zakryté finálne nakysnúť pri verzii z droždia asi 20 min., pri verzii z kvásku asi 3 hodiny. Opäť v lete sa čas môže skrátiť a v zime predĺžiť. Musia viditeľne zväčšiť objem.

    Pečte pri teplote 180 St. C. asi 35 minút do zlatova

    Dobrú chuť želá Petronela

Recenzie receptu

Neboli pridané žiadne recenzie.

Pridajte recenziu

Ako by ste ohodnotili náš recept Chrumkavé cesnakové uzle?
Kliknutím vyberte

Cesto

  • 150 g LM, alebo ražného kvásku, alebo 30 g droždia
  • 600 g hladká pšeničná múka
  • 300 ml mlieko
  • 110 ml olej
  • soľ

Plnka

  • 150 g maslo
  • 150 g tavený syr
  • cesnak podľa chuti, ja som dala pol hlavičky
  • pažitka
  • petržlenová vňat
  • soľ
  • Do plnky môžete pridať aj opraženú slaninku