Postup
-
Z uvedených surovín vypracujte jemné nelepivé cesto, ktoré nechajte nakysnúť na dvojnásobok. Trvá to asi 8-10 hodín, ak máte dobre fungujúci kvások.
Nakysnuté cesto rozdeľte na diely vážiace 100 g.
Každý diel vygúľajte na tenký prameň dlhý asi 50 cm, a zapleťte medzi sebou a na konci spojte do kruhu. Jeden koniec pretočte do osmičky, dbajte na to, aby spoj bol prekrytý.
Nechajte finálne nakysnúť asi 2-4 hodiny pokiaľ nezdvojnásobia objem
Medzitým si pripravte pudingy, ktoré varte samostatne pistáciové a samostatne karamelové, teda dva v 800 ml mlieka, aby boli dostatočne husté. Po uvarení prikryte potravinárskou fóliou tak, aby sa dotýkala povrchu aby neobschli.
Pečte pri teplote 180 St.C. asi 35 minút.
Po vychladnutí naplňte pudingom pomocou cukrárenského vrecka.
Dobrú chuť želá Petronela
Recenzie receptu
Neboli pridané žiadne recenzie.
Cesto
- 150 g LM, alebo ražného kvásku, alebo 20 g droždie
- 400 g mlieko
- 150 g cukor
- 800 g hladká pšeničná múka
- 2 vajíčka
- 150 g maslo
- štipka soli.
Plnka
- 2 ks Karamelový puding Dr. Oetker
- 2 ks Pistáciový puding Dr.Oetker
Na posyp
- Nasekané pistácie
- Nasekané karamelové, alebo obyčajné mandle