Cinnamon butter buns

Toto sú vlastne zapletané maslové buchtičky. Chrumkavé zvrchu a jemné vo vnútri. majú chuť masla, škorice a orechov. Sú jednoducho božské.

Postup:

  • Ak robíte verziu z droždia, urobte si najprv kvások z časti mlieka z receptu, lyžičky cukru a droždia. Tento nechajte nakysnúť asi 15 min. a použite do cesta.

    Zo surovín vymieste kompaktné cesto, ktoré nechajte nakysnúť na dvojnásobok. Pri kváskovej verzii to môže trvať 6-10 hodín v závislosti od okolitej teploty. Pri verzii z droždia asi 2 hodiny.

    Nakysnuté cesto rozdeľte na 8 častí. Každú poprekladajte, utiahnite a nechajte chvíľku oddychovať. Keď bochníčky povolia, rozvaľkajte každý na kruh s priemerom 20 cm. Na každý kruh nastrúhajte asi 20 g stuhnutého masla a rovnomerne ho rozmiestnite. Posypte cukrom, v ktorom ste rozmiešali vanilku, škoricu a mleté orechy, prípadne kardamon. Prikryte ďalšou vyvaľkanou časťou a takto striedajte všetkých 8 častí. Vrch nechajte neposypaný.

    Navrstvené kruhy rozvaľkajte. Snažte sa urobiť štvorec, ktorý rozrežte do kríža na 4 časti, a každú zo 4 častí na tri, takže nám vznikne 12 pásikov. Každý pásik narežte na 3 tenké časti, ktoré zostanú na jednej časti spojené. Zapleťte do copu a zrolujte do klbka.

    Položte na plech na pečenie vystlaný papierom na pečenie a nechajte finálne nakysnúť.
    Pri kváskovej verzii 2-3 hodiny, v zime aj 4, pri verzii z droždia asi 20 min.

    Po nakysnutí potrite roztopeným maslom a pečte vo vopred vyhriatej rúre pri teplote 180 St.C asi 35 minút do zlata.

    Poznámka: Ak Vám pri pečení vyteká maslo, vôbec to neprekáža. Ak ho je veľa, počas pečenia vytiahnite plech, odstráňte vytečené maslo lyžicou a pečte ďalej.

    Dobrú chuť želá Petronela

Recenzie receptu

Neboli pridané žiadne recenzie.

Pridajte recenziu

Ako by ste ohodnotili náš recept Cinnamon butter buns?
Kliknutím vyberte

Na cesto

  • 150 g kvásku LM, ražného, alebo 20 g čerstvého droždia, alebo 7 g sušeného droždia
  • 370 g mlieko
  • 100 g cukor
  • 750 g hladká pšeničná múka
  • 1/2 čl soľ
  • 2 vajíčka
  • 80 g maslo

Plnka

  • 160 g cukor
  • vanilkový cukor, alebo vanilka
  • 200 g mleté orechy
  • 1 PL škorica