Postup
-
Vypracujte hladké maslové cesto tak aby sa spojili všetky ingrediencie. Zabaľte ho do formy a nechajte odpočívať v chladničke pri kváskovej verzii 12-24 hod. Pri verzii s kváskom do pečiva hodinu.
Cesto roztlačte do formy na pečenie, popichajte vidličkou a dajte piecť na 180 st. C 10 minút
Zatiaĺ si urobte plnku tak, že rozmiešate všetky suroviny a nakrájajte slivky na štvrtky-osminky.
Na predpečený korpus navrstvite slivky a zalejte plnkou.
Do rúry na spodok dajte plech s vodou.
Cheesecake dajte piecť pri teplote 160 St. C. asi 45-50 min.
Po upečení sa ešte trochu trasie. Nechajte ho dobre vychladiť v chladničke.
Dobrú chuť želá
Petronela
Recenzie receptu
Neboli pridané žiadne recenzie.
Korpus
- 250 g hladká pšeničná múka
- 150 g cukor
- 50 g kvások (ražný nakŕmený pšeničnou múkou alebo pšeničný nakŕmený na 100% hydrafáciu, alebo prášok do pečiva
- 150 g maslo
- 2 žĺtka
- 3 PL kakao
- Štipka soli
- Perníkové korenie alebo škorica
Plnka
- 1 kg čerstvých sliviek
- 750 g čerstvý tvaroh
- 5 vajec
- 2 pudingové prášky
- 5 PL rum
- 4 lyžice nemletý mak
- Cukor podľa chuti
- Vanilka
Na posyp
- nemletý mak