Postup:
-
Z uvedených surovín vymieste kompaktné cesto, z ktorého si oddeľte asi 150g a k tejto časti primiešajte kakao (môže byť aj čierne kakao Dr. Oetker) a trochu vody.
Svetlú aj tmavú časť dobre vymieste a nechajte kvasiť. Môže to trvať i 15 h pri izbovej teplote .
Ak nechcete robiť kváskovú verziu, pridajte len prášok do pečiva namiesto kvásku a pokračujte ďalej bez kvasenia.Svetlú časť vyvaľkajte a na ňu poukladajte tenké tmavé pásiky. Potom prikryte fóliou a vyvaľkajte.
Zo vzniknutého plátu vykrajujte požadované tvary.
Pečte na 180 st cca 14 min.
Recenzie receptu
Neboli pridané žiadne recenzie.
Na cesto:
- 100 g LM, alebo ražného kvásku, ak nechcete robiť kváskové, pridajte len 1 Prášok do pečiva
- 400 g pšeničnej hladkej múky
- 140 g masla
- 150 g cukru
- 45 g citrónovej šťavy
- kôra z jedného citróna
- 15 g vody
- 1/3 čl soli
- 1/2 balíčka vanilky, alebo vanilkový cukor
Na zafarbenie
- Extra tmavé kakao alebo čierne kakao Dr.Oetker