Postup:
-
Z hotového rozkvasu a surovín do cesta vymiesime kompaktné cesto, ktoré necháme nakysnúť pokiaľ nezdvojnásobí objem. Mne to trvalo asi 8 hodín. Záleží ale od teploty v miestnosti a sily kvásku.
Cesto rozdelíme na 3-4 bochníčky, ktoré utiahneme, uložíme do formy a necháme finálne nakysnúť 2-3 hodiny
Pred pečením potrieme rozšľahaným vajíčkom
Pečieme na 180 st.C. asi 40-45 minút .
Dobrú chuť želá Petronela
Recenzie receptu
Neboli pridané žiadne recenzie.
Rozkvas:
- 50 g LM
- 50 g voda
- 50 g Manitoba typ 0, alebo hladká pšeničná chlebová múka
Cesto:
- 300 g pšeničnej hladkej múky typ 0, T650, alebo Manitoby
- 50 g pšeničnej celozrnnej múky
- 2 žĺtka (bielka na potretie)
- 120 g šľahačková smotana
- 100 g vody
- 30 g oleja
- 150 g cukor
- 1 vanilkový cukor, alebo vanilka
- kôra z citróna
- štipka soli
Voliteľné:
- kandizované ovocie
- nasekaná čokoláda
- hrozienka