Postup:
-
Deň vopred si nakŕmte kvások a použite do cesta.
Vypracujte hladké cesto, ktoré sa odliepa od misy robota. miesenie môže trvať asi 20 minút.
Nechajte nakysnúť pri izbovej teplote asi 6-8 hodín. Záleží od okolitej teploty.
Nakysnuté cesto si rozdeľte na diely podľa toho, ako veľké chcete pečivo tvarovať. Vytvarujte, uložte na plech na pečenie a nechajte finálne nakysnúť 2-3 hodiny. Čas je orientačný, záleží od okolitej teploty.
Pečte vo vopred vyhriatej rúre 15 min. na 200 St.C so záparou a ďalších 15 min. na 180 St. C. bez zápary.
Dobrú chuť želá Petronela
Recenzie receptu
Neboli pridané žiadne recenzie.
Ingrediencie:
- 150 g LM
- 650 g špaldová hladká múka
- 450 g Manitoba
- 100 g Celozrnná špaldová múka
- 200 g šľahačková smotana 36% (kúpite v Kauflande)
- 100 g majolka (použila som jogurtovú Helmans)
- 350 g voda
- 60 g olej
- 1 č.l. slad
- 1 PL soľ