Zdielať recept

Špaldové smotanové bagety

Postup:

  • Deň vopred si nakŕmte kvások a použite do cesta.

    Vypracujte hladké cesto, ktoré sa odliepa od misy robota. miesenie môže trvať asi 20 minút.

    Nechajte nakysnúť pri izbovej teplote asi 6-8 hodín. Záleží od okolitej teploty.

    Nakysnuté cesto si rozdeľte na diely podľa toho, ako veľké chcete pečivo tvarovať. Vytvarujte, uložte na plech na pečenie a nechajte finálne nakysnúť 2-3 hodiny. Čas je orientačný, záleží od okolitej teploty.

    Pečte vo vopred vyhriatej rúre 15 min. na 200 St.C so záparou a ďalších 15 min. na 180 St. C. bez zápary.

    Dobrú chuť želá Petronela

Recenzie receptu

Neboli pridané žiadne recenzie.

Pridajte recenziu

Ako by ste ohodnotili náš recept Špaldové smotanové bagety?
Kliknutím vyberte

Ingrediencie:

  • 150 g LM
  • 650 g špaldová hladká múka
  • 450 g Manitoba
  • 100 g Celozrnná špaldová múka
  • 200 g šľahačková smotana 36% (kúpite v Kauflande)
  • 100 g majolka (použila som jogurtovú Helmans)
  • 350 g voda
  • 60 g olej
  • 1 č.l. slad
  • 1 PL soľ