Postup:
-
Zo všetkých surovín vymieste v robote cesto, nechajte pár hodín odpočívať pri izbovej teplote a schovajte na noc so chladničky. Pred tvarovaním nechajte cesto zmäknúť a tvarujte 40 g guľky, ktoré pred pečením mierne zvrchu stlačte. Ak sa praskajú po krajoch je to v poriadku, cookiesky majú také byť.
Pečte vo vopred vyhriatej rúre na 180 st.c. 15 minút. Po upečení vyberte z rúry a nechajte vychladnúť na plechu, inak sa Vám budú rozsýpať
Recenzie receptu
Neboli pridané žiadne recenzie.
Ingrediencie:
- 4 lyžice kvásku (je jedno aký ale ak dáte lievito, rozkŕmte si ho najprv pomerom 1:1:1, alebo ho rozmixujte v smotane z receptu.)
- 500 g maslo
- 400 g mleté orechy
- 600 g mandľová múka, alebo mleté mandle alebo lieskovce
- 1000 g špaldová, alebo pšeničná múka (môže byť aj celozrnná)
- 300 g nasekané mandle
- 300 g cukor
- 400 ml šĺahačková smotana
- 4 vajcia
- 500 g rôznych druhov čokolády nasekané na drobné kúsky.
- 2 prášky do pečiva
- Môžete pridať aj kardamón, alebo škoricu