Postup:
-
Višne umyte a odkôstkujte. Dajte ich do hrnca, zasypte vrstvou cukru a takto vrstvite až po vrch. Občas prihoďte mätu a medovku. Zakryte a odložte do chladničky do druhého dňa. Višne pustia šťavu. Na druhý deň višne zohrejte, vyberte mätu a medovku a rozmixujte. Záleží na Vás, či chcete mať kúsky višní, alebo hladký džem. Na sporák si pripravte panvicu a do nej odoberte asi 5 naberačiek zmesi. Odobranú zmes varte za stáleho miešania pokiaľ nezhustne. Chvíľku to trvá, ale chce to len trochu trpezlivosti. Po zhustnutí do zmesi pridajte jednu kávovú lyžičku kyseliny citrónovej, naplňte do pohárov, dobre zatvorte, otočte hore dnom a nechajte vychladnúť. Takto postupne varte a plňte do pohárov celú zmes z višní.
Dobrú chuť želá Petronela
Recenzie receptu
Neboli pridané žiadne recenzie.
Suroviny:
- Zrelé višne
- Cukor podľa potreby
- Kyselina citrónová
- Mäta
- Medovka