Postup:
-
1. Zo surovín vypracujte kompaktné nelepivé elastické cesto.
2. Cesto nechajte nakysnúť na dvojnásobok.
3. Maslo vyberte z chladničky a nechajte pri izbovej teplote pár hodín.
4. Nakysnuté cesto rozdeľte na tri časti.
5. Každú časť rozvaľkajte na obdĺžnik a natrite so 100 g povoleným maslom.
6. Zrolujte na roládu, potrite bielkom, posypte semiačkami a narežte.
7. Nechajte nakysnúť 2-3 hodiny na dvojnásobok.
8. Pečte pri teplote 220 St.C 10 minút a neskôr pri teplote 200 St.C. ďalších 20-25 minút.Dobrú chuť želá Petronela
Recenzie receptu
Neboli pridané žiadne recenzie.
Rozkvas:
- 300 g (100 g LM, alebo ražný kvások, 100 g hladká pšeničná múka, 100 g voda)
- Suroviny zmiešajte a nechajte nakysnúť na dvojnásobok. Použite ďalej do cesta.
Cesto:
- 300 g rozkvas
- 50 g Celozrnná špaldová múka
- 400 g manitoba
- 270 g Špaldová hladká
- 230 g mlieko
- 100 g voda
- 30 g maslo
- 2 vaječné žĺtka
- 1,5 čl soli
Na plnku:
- 300 g maslo
Na potretie:
- Vaječné bielko
Na posypanie:
- Sezam, alebo iné semienka