Postup:
-
Kvásková verzia:
1. Všetky suroviny vrátane rozkvasu vymiešate do peny v robote s balónovou metlou.2. Necháte pri izbovej teplote asi 6 hodín odpočívať
3. Prelejete na vymastený a vysypaný plech a na vrch navrstvíte odkôstkované višne, alebo čerešne
4. Pečiete pri teplote 180 St.C. asi 34-40 minút. Pred dopečením vyskúšajte špajdlou, alebo špáratkom, či je už dopečená.
Nekvásková verzia:
1. V jednej miske zmiešate múky, mak a prášok do pečiva.2. V druhej miske vymiešate cukor so žĺtkami do peny a nakoniec pridáte aj mlieko a olej a prisypete múky s makom
3. Z bielok vymiešate tuhý sneh, ktorý zľahka zabalíte do cesta.
4. Prelejete na vymastený a vysypaný plech a na vrch navrstvíte odkôstkované višne, alebo čerešne
5. Pečiete pri teplote 180 St.C. asi 34-40 minút. Pred dopečením vyskúšajte špajdlou, alebo špáratkom, či je už dopečená.
Recenzie receptu
Neboli pridané žiadne recenzie.
Rozkvas - kvásková verzia:
- 140 g (40 g kvásku, 50 g vody, 50 g múky)
- (Zmiešate a necháte nakysnúť na dvojnásobok. Ďalej použijete do cesta)
Cesto - kvásková verzia:
- 140 g Nakysnutý rozkvas
- 200 g nemletý mak
- 300 g polohrubá múka
- 100 g hladká múka
- 200 g práškový cukor
- 350 g mlieko
- 150 g olej
- 2 vajcia
- 1 prášok do pečiva
Cesto - nekvásková verzia:
- 200 g nemletý mak
- 300 g polohrubá múka
- 150 g hladká múka
- 400 g mlieko
- 200 g práškový cukor
- 150 g olej
- 2 vajcia
- 1 prášok do pečiva