Postup:
-
1. Zo surovín na cesto vypracujte kompaktné, nelepivé, elastické cesto. Nechajte nakysnúť na dvojnásobok.
2. Cesto rozvaľkajte čo najtenšie na 2x takú veľkosť ako máte plech. (ja som použila plech o rozmeroch 28x40
3. cesto dajte na plech tak, že jedna polovička je mimo plechu, alebo si cesto rozdeľte na dva obdĺžniky tak veľké ako je plech.
4. na cesto navrstvite tvarohovú zmes
5. tvarohovú zmes prikryte druhou časťou cesta.
6. Ovocie si vyváľajte v zemiakovom škrobe a poukladajte na vrch koláča. Zemiakový škrob zahustí šťavu, ktorú ovocie pustí.
7. Môžete ešte posypať detskou krupicou, aby na koláči držalo pri krájaní.
8. Nechajte finálne nakysnúť 2-3 hodiny
9. Posypte drobenkou
10. Pečte pri teplote 180 St.C. asi 40 minút.
11. Krájajte až po vychladnutí a zatuhnutí, najlepšie pár hodín po pečení.
Dobrú chuť želá Petronela
Recenzie receptu
Neboli pridané žiadne recenzie.
Rozkvas:
- 300 g (100 g pšeničná hladká múka, 100 g LM, alebo ražný kvások, 100 g voda)
- nechajte nakysnúť na dvojnásobok a použite nižšie do cesta
Cesto:
- 300 g nakvasený rozkvas
- 250 g polohrubá múka (môžete použiť aj špaldovú celozrnnú)
- 250 g hladká múka (môžete použiť aj špaldovú)
- 100 g kryštálový cukor
- 2 vajcia
- 200 - 250 g mlieko
- 100 g maslo
Náplň:
- 500 g tvaroh
- 2 vajíčka
- 100 g cukor
- 1 prášok vanilkový puding
- Suroviny spolu vymiešajte
Na vrch:
- Jahody, čerešne, maliny, čučoriedky, višne, marhule .... , hocijaké ovocie aké máte.
- Drobenka: 100 g maslo, 100 g hrubá múka, 100 g cukor zmiešať na hrudkovú sypkú zmes a nechať vychladiť v chladničke.