Postup:
-
1. Zmiešajte Manitobu a celozrnnú pšeničnú múku s vodou a pivom a nechajte prikryté cesto odpočívať a prebehnúť autolýzu 2 hodiny.
2. Pridajte Auroru a kvások, rukou chvíľu zamieste do cesta a nechajte prebehnúť hodinu Fermentolýzu. Ak treba môžete pridať ešte trochu vody. Opatrne, stačí 10-20 g.
3. Po fermentolýze pridajte soľ a ostatné suroviny a cesto mieste tak dlho aby sa odliepalo od misy a keď ho natiahnete nesmie sa trhať, ale musí byť ako blana elastické.
4. Následne cesto 4-5 hodín prekladajte každých 30-45 min pri izbovej teplote.
5. Stočte do ošatky, hodinu nechajte pri izbovej teplote a následne dajte kysnúť do chladničky na 12-15 hod.
6. Alebo stočte do ošatky a nechajte kysnúť pri izbovej teplote 3 hodiny a dajte piecť.
7. Pečte pri teplote 250 st.C. vo vopred vyhriatej rúre 14 minút so záparou a na 200 St.c. 30 minút.Ak začnete o 12.-14.00 hod., tak na noc dáte do chladničky a ráno pečiete.
Ak chcete piecť v ten istý deň, začnite ráno okolo 8-10.00.
Múky kúpite na www.bionakupy.sk.
Chrumkavé chlebíky želá Petronela
Recenzie receptu
Neboli pridané žiadne recenzie.
Suroviny:
- 400 g Manitoba Antico Molino Rosso
- 70 g Celozrnná pšeničná Antico Molino Rosso
- 100 g polozrnná múka Aurora Antico Molino Rosso
- 200 g pivo
- 200 g voda
- 1 č.l. slad Antico Molino Rosso
- 1 čl. soľ
- 60 g kvások