Postup:
-
1. Vyšľahajte si mascarpone so šľahačkovou smotanou do tuhej peny. Ku koncu pridajte cukor podľa toho ako chcete mať sladký krém. Neodporúčam veľa, aby vynikla chuť jahôd.
2. Rozmixujte si umyté lístky mäty s pridaním pár kvapiek vody, aby vznikla konzistencia pesta.
3. Polovičku vymiešaného mascarpone zmiešajte s mätou.
4. Rozmixujte 5-10 jahôd a pridajte k druhej polovičke mascarpone.
5. Na spodok pohára nalámte maslové sušienky, alebo piškóty. Na ne navrstvite mätový krém.
6. Jahody nakrájajte na polovičky a poukladajte dookola pohárov. Mierne ich zatlačte do krému po obvode.
7. Do stredu jahodového kruhu nalámte znovu sušienky, alebo piškóty.
8. Na to dajte jahodový krém
9. Vrch ozdobte jahodami, pistáciami, métou, alebo čokoládou.
10. Podávajte chladené.Dobrú chuť želá Petronela
Recenzie receptu
Neboli pridané žiadne recenzie.
Suroviny:
- 1 kg jahody
- 4 x 250 g mascarpone
- 4x šľahačková smotana
- Cukor
- Zväzok mäty
- Piškóty, alebo maslové sušienky