Postup:
-
1. Z cesta a kvásku vypracujte kompaktné cesto, ktoré necháte nakysnúť na dvojnásobok. Môže to trvať 8-10 hodín
2. Pripravte si plnku zmiešaním kyslej smotany, bryndze a roztlačeného cesnaku.
3. Nakysnuté cesto preneste na plech, ktorý ste predtým vymastili a vysypali múkou. Jemne ho roztiahnite po celej ploche. Prstami porobte jamky, aby sa plnka vsiakla pekne do cesta. Ja som použila plech o veľkosti 40x28 cm
4. Na vrch naneste smotanovo-bryndzovú plnku, posypte nadrobno nakrájanou slaninkou a na kolieska nakrájanou cibuľou. Na vrch natrhajte bylinky.
5. Nechajte finálne nakysnúť 2-3 hodiny
6. Pred pečením postriekajte olivovým olejom po celej ploche aj po krajoch.
7. Pečte pri teplote 200 St.C asi 20 minút a pri teplote 180 St.C. ďalších 20 minút. Dávajte pozor, každá rúra pečie inak.Dobrú chuť želá Petronela Burianová
Recenzie receptu
Neboli pridané žiadne recenzie.
Kvásková verzia:
- 150 g LM deň vopred nakŕmeného
- 450 g Špaldovej hladkej múky
- 50 g špaldovej celozrnnej múky
- 40 g olivového oleja
- 1 PL soli
- 380 g vody
Na náplň:
- 500 ml kyslej smotany
- 250 g bryndze
- 200 g slaninky
- 2 veľké cibule
- 8 strúčikov cesnaku
Na vrch:
- Zmes byliniek (tymian, oregano, rozmarín, pažítka)
- Olivový olej