Postup:
-
1. Zmiešajte vodu s múkou a nechajte prebehnúť autolýzu 2 hodiny
2. Pridajte rozkvas a nechajte prebehnúť fermentolýzu 1 hodinu
3. Vymieste kompaktné cesto, ktoré sa odliepa od misy, netrhá sa a je pekne elastické 10-15 minút.
4. Cesto rozdeľte na 4 časti, poprekladajte, vytvarujte bochníčky a nechajte ich nakysnúť pod fóliou 3-4 hodiny, alebo v chladničke 12-24 hodín.
5. Bochníčky roztiahnite tak, že kraje zostanú hrubšie a naplňte ľubovoľnou plnkou.
6. Pečte pri teplote 250 St.C. 10 minút.Dobrú chuť želá Petronela Burianová
Recenzie receptu
Neboli pridané žiadne recenzie.
Rozkvas:
- 50 g kvásku, 50 g voda, 50 g špaldová hladká múka. Rozkvas nechajte nakysnúť na dvojnásobok a použite ďalej do cesta. Trvá to asi 6-8 hodín
Suroviny:
- 380 g voda
- 20 ml olivového oleja
- 570 g špaldovej hladkej múky, pizzovej múky, alebo Manitoby
- 15 g soľ