Zdielať recept

Nadýchaná brioška ako obláčik

Recept je na 2 briošky

Postup:

  • 1. Cesto vypracujeme v robote asi 25 minúť pokiaľ nie je ako hodváb a naťahuje sa bez trhania ako blana.

    2. Necháme nakysnúť pokiaľ nezdvojnásobí objem. Pri izbovej teplote to môže trvať v závislosti od ročného obdobia a vonkajšej teploty od 6-9 hodín.

    3. Vytvarujeme 4 podlhovasté "buchťičky", utiahneme ich, a tie uložíme do podlhovastej formy na pečenie. Prípadne môžete urobiť i iné tvary a uložiť napr. do tortovej formy, alebo bábovkovej. Je to len na Vás.

    4. Necháte finálne nakysnúť 3 hodiny, potriete vajíčkom, posypete podľa želania

    5. Pečte vo vopred vyhriatej rúre na 180 st. asi 45-50 minút.

    Dobrú chuť želá

    Petronela Burianová

Recenzie receptu

Neboli pridané žiadne recenzie.

Pridajte recenziu

Ako by ste ohodnotili náš recept Nadýchaná brioška ako obláčik?
Kliknutím vyberte

Rozkvas:

  • 100 g Manitoby, alebo pšeničnej hladkej múky
  • 100 g vody
  • 100 g LM
  • (Rozkvas necháme nakysnúť, aby zdvojnásobil objem a použijeme ďalej do cesta)

Cesto:

  • Hotový rozkvas
  • 400 g múka hladká pšeničná
  • 100 g múka hladká špaldová
  • 160 g voda
  • 100 g cukor
  • 60 g. vajcia
  • štipka soli
  • citrónová kôra
  • sušené višne, maliny, hrozienka, ....