Postup:
-
Očistenú repu nakrájame na najtenšie plátky ako sa dá. Vymiešajte spolu olivový olej, balsamico, soľ, čierne korenie, med, ocot, cukor, zázvor, sójovú omáčku, šťavu z citróna. Omáčku krátko povarte a pridajte do nej na plátky nakrájanú repu tak, aby boli všetky plátky do marinády namočené z obidvoch strán. V marináde nechajte namočené 12-24 hodín.
Servírujte na väčší tanier spolu so šalátom, kozím syrom a bryndzou a na vrch posypte orechami a zrniečkami z granátového jablka. Marinádu ktorá Vám zostala môžete použiť na preliatie šalátu.
Dobrú chuť želá Petronela Burianová
Recenzie receptu
Neboli pridané žiadne recenzie.
Ingrediencie
- 4 menšie červené repy
- 2 dl olivového oleja
- 1 dl sladké cream balsamico (ja som použila figový z Billy)
- 1 granátové jablko
- 1 citrón
- 1 dl sójová omáčka
- 2 PL vínneho octu
- Miešaný šalát
- Soľ
- Čierne korenie
- Nastrúhaný zázvor
- 2 PL med
- 200 g bryndze
- 200 g kozieho syra
- Píniové oriešky, vlašské oriešky