Postup:
-
Postup:
V hnetači zmiešajte tekutiny s rozkvasom a múkou. Keď sú spojené, pridajte striedavo vajíčka, žĺtka, cukor a med. Keď sú suroviny celkom zapracované, pridajte maslo a nakoniec soľ, citrónovú kôru a muškátový oriešok a mieste pokiaľ sa cesto celkom neodliepa od dna misy. Práve tento krok je moje tajomstvo nadýchaného a mäkkého pečiva.
Cesto nechajte nakysnúť pokiaľ nezdvojnásobí objem.
Po nakysnutí vytvarujte požadované tvary a nechajte finálne nakysnúť 3 hodiny.
Potrite bielkom v ktorom ste rozšľahali trochu mlieka.
Pečte vo vopred vyhriatej rúre na 180 St.C asi 35 minút do zlatova.
Dobrú chuť želá Petronela Burianová
Recenzie receptu
Neboli pridané žiadne recenzie.
Rozkvas:
- 100 g LM, alebo iného kvásku+ 100 g hladkej pšeničnej múky + 100 g vody
- (Zmiešajte suroviny, nechajte zdvojnásobiť objem a použite ďalej do cesta)
Cesto:
- 300 g nakvasený rozkvas
- 900 g hladkej pšeničnej alebo špaldovej múky
- 165 g plnotučného mlieka
- 165 g smotany na šľahanie
- 200 g cukru
- 50 g medu
- 150 g zmäknutého masla
- 2 vajcia
- 2 žĺtky
- 5 g soli
- Citrónová kôra
- Muškátový oriešok