Postup:
-
Ak je cesto príliš tuhé, pridajte vodu, musí byť pekné vláčne.
Vypracujeme kompaktné cesto, ktoré rozdelíme na tri časti.
Jednu časť zafarbíme kakaom, jednu Carom (biela káva) a jednu necháme bez zafarbenia.
Ak by zafarbené cestá boli príliš tuhé, pridajte 50 ml. vody.
Necháme nakysnúť na dvojnásobok
Nakysnuté cestá rozvaľkám na obdĺžniky, spodné potrieme vodou, uložíme naňho druhé, znovu natrieme vodou a uložíme ďalšie cesto. Cestá ešte spolu rozvaľkáme. Z cesta vykrajujeme trojuholníky, ktoré stočíme a vytvarujeme rožteky.
Necháme finálne nakysnúť 3 hodiny.
Pečieme pri teplote 180 St.C. asi 50 minút.
Dobrú chuť želá Petronela Burianová
Recenzie receptu
Neboli pridané žiadne recenzie.
Rozkvas:
- 150 g LM
- 150 g pšeničnej hladkej múky
- 150 g vody
- (Suroviny zmiešame a necháme nakysnúť na dvojnásobok a použijeme ďalej do cesta.)
Cesto:
- Hotový rozkvas
- 525 g pšeničnej hladkej múky. (Ak treba, môžete ešte 50 g pridať. Záleží od savosti použitej múky.)
- 300 g mlieka
- 90 g masla
- 1 vajce
- 90 g cukru
- 2 vanilkové cukre
- kôra z 1 citróna
- 1 čl soli