Postup:
-
Vypracovať kompaktné cesto, ktoré necháme nakysnúť na dvojnásobok.
Vytvarujeme bochníky zhruba 180 - 200 g, utiahneme a necháme odpočívať 20 min. zakryté utierkou.
Vytvarujeme akýkoľvek tvar.
Finálne necháme nakysnúť 3 hodiny.
Potrieme bielkom, alebo celým rozšľahaným vajíčkom, posypeme podľa želania semiačkami.
Pečieme prvých 10 min. pri teplote 240 st. C. a ďalších 30 min. pri teplote 180 st. C.
Recenzie receptu
Neboli pridané žiadne recenzie.
Rozkvas:
- 150 g LM alebo lyžica ražného kvásku
- 150 g Špaldová CZ
- 150 g voda
Tanzhong:
- 200 g mlieko
- 40 g ražná CZ múka
- (V mlieku sa rozmieša múka a zohrieva sa za stáleho miešania do zhustnutia. Pozor aby sa nevytvorili hrudky. Nechať vychladnúť)
Cesto:
- Hotový rozkvas
- Vychladnutý Tanzong
- 250 g Cz Pšeničná
- 250 g Manitoba (alebo pšeničná hladká T650, alebo 0)
- 250 g CZ Špaldová
- 4 lyžice oleja
- 350 g mlieko
- Sladenka
- mix zrniek (voliteľné)
- soľ
Na posyp:
- Sezam