Postup:
-
Verzia z kvásku:
300 g rozkvasu (100 g kvások LM, alebo ražný + 100 g mieka + 100 g pšeničnej hladkej múky). Necháte nakysnúť na dvojnásobok a použijete nižšie do cesta.
4 zrelé banány
100 g cukor
350 g múka
štipka soli.Z rozkvasu a ostatných surovín vypracujete nelepivé cesto. Banány pridajte roztlačené na kašu. Ak sa Vám zdá príliš riedke, pridajte múku, alebo naopak pridajte mlieko. Záleží od toho, aké banány ste použili.
Cesto nechajte nakysnúť na dvojnásobok, Môže to trvať 6-9 hodín. Po nakysnutí premiestnite na pomúčenú dosku, rozdeľte na rovnaké diely, urobte bochníčky, ktoré nechajte finálne nakysnúť 3 hodiny.
Pred vysmážaním bochníčky stlačte dlaňou, a dajte do rozpáleného oleja vysmážať
Verzia s droždím:
4 zrelé banány
100 g cukor
450 g múka
100 g mlieka
40 g droždia
štipka soliZ droždia, časti mlieka a lyžičky cukru nechajte nakysnúť kvások asi 15 minút. Ďalej k nemu primiešajte ostatné suroviny a vypracujete nelepivé cesto. Banány pridajte roztlačené na kašu. Ak sa Vám zdá príliš riedke, pridajte múku, alebo naopak pridajte mlieko. Záleží od toho, aké banány ste použili.
Cesto nechajte nakysnúť na dvojnásobok, asi 1,5 - 2 hodiny. Po nakysnutí premiestnite na pomúčenú dosku, rozdeľte na rovnaké diely, urobte bochníčky, ktoré nechajte finálne nakysnúť 15-20 minút.
Pred vysmážaním bochníčky stlačte dlaňou, a dajte do rozpáleného oleja vysmážať
Verzia z prášku do pečiva:
4 zrelé banány
100 g cukor
450 g múky
100 g mlieka
1 prášok do pečiva
1 kl sódy bicarbóny
štipka soliZ uvedených surovín vypracujte cesto. Banány pridajte roztlačené na kašu.
Z cesta si urobte bochníčky a vysmážajte v rozpálenom oleji.
Po vychladnutí šišky naplňte ľubovoľným krémom. Ja som použila tento:
1 vaničku jemného tvarohu rozmixovať tyčovým mixérom, pridať 1 mascarpone, pridať čokoládovú nátierku (BIO kupovanú v DM), vyšľahať v robote s balónovou metlou do peny a pomocou cukrárenského vrecka naplniť. Pred plnením si v šiške pomocou noža urobte do hĺbky dieru.
Dobrú chuť želá Petronela Burianová
Recenzie receptu
Neboli pridané žiadne recenzie.
Verzia z kvásku:
- 300 g rozkvasu (100 g kvások LM, alebo ražný + 100 g mieka + 100 g pšeničnej hladkej múky). Necháte nakysnúť na dvojnásobok a použijete nižšie do cesta.
- 4 zrelé banány
- 100 g cukor
- 350 g múka
- štipka soli
Verzia s droždím:
- 4 zrelé banány
- 100 g cukor
- 450 g múka
- 100 g mlieka
- 40 g droždia
- štipka soli
Verzia z prášku do pečiva:
- 4 zrelé banány
- 100 g cukor
- 450 g múky
- 100 g mlieka
- 1 prášok do pečiva
- 1 kl sódy bicarbóny
- štipka soli