Postup:
-
Zo surovín na cesto vypracujte kompaktné cesto, ktoré sa odliepa od stien misy. Mieste asi 20 minút.
Cesto nechajte nakysnúť na dvojnásobok. Po nakysnutí cesto premiestnite na pomúčenú dosku, rozdeľte na 6 rovnakých dielov, každý poprekladajte, urobte bochníky, ktoré stlačte dlaňou, aby vznikli placky a necháte nakysnúť asi 3 hodiny.
Bochníky po nakysnutí potrite vajíčkom, posypte mrveničkou a dajte piecť do vopred vyhriatej rúry na 180 St.C. na 20-30 minút.
Pripravte si krém: V mlieku nechajte rozpustiť maslo a cukor, pridajte za stáleho miešania solamyl a uvarte puding, ktorý nechajte vychladnúť.
Smotanu vyšľahajte a pridajte k vychladnutému krému.
Vychladnuté koláče rozrežte pozdĺžne a naplňte krémom.
Dobrú chuť želá Petronela Burianová
Recenzie receptu
Neboli pridané žiadne recenzie.
Cesto:
- 240 g rozkvas
- 300 g pšeničná hladká múka
- 300 g polohrubá pšeničná múka
- 100 g mlieko
- 100 g voda
- 100 g cukor
- 210 g majonéza
- 1 vajce
- štipka soli
Krém:
- 400 ml mlieko
- 3 PL kukuričný škrob solamyl
- 200 g maslo
- vanilkový cukor
- 150 g cukor
- 750 ml smotana na šľahanie