Postup:
-
Nasucho opražte na panvici orechy.
Vo vodnom kúpeli si rozpustíte maslo, čokoládu a cukor A nechajte vychladnúť tak, aby bola vlažná a nestuhla. Metličkou po jednom primiešajte vajcia, preosiatu múku s kakaom, pomleté orechy a soľ
Zmes premiestnite do robota a vymieste spolu s rozkvasom.
Pridajte nasekanú čokoládu, nasekané opražené orechy, a ostatné voliteľné ingrediencie. Premieste a nalejte do nádoby, v ktorej budete piecť. Do zmesi zatlačte hrušky alebo na stojato tak, aby ½ vytŕčala nad povrchom, alebo ich pozdĺžne rozrežte na polovičku a na ležato zatlačte do cesta.
Nechajte nakysnúť 5-6 hodín, pokiaľ nezväčší objem. Nebude to ako u bežných kváskových ciest, nakoľko v dezerte je málo múky.
Pečieme na 180 st. c. 40-50 minút.
Dobrú chuť želá Petronela Burianová
Recenzie receptu
Neboli pridané žiadne recenzie.
Rozkvas
- 100 g kvások (deň vopred, alebo 5 hodín pred pečením nakŕmený)
- 100 g vody
- 100 g múka
Ingrediencie:
- Rozkvas
- 300 g čokoláda (70% obsah kakaa)
- 250 g maslo
- 250 g hladká múka 00
- 5 vajec
- 300 g tmavý cukor
- 125 g kakaa
- 1 čl morská soľ
- 100 g mleté orechy
- 2 hrste lieskové orechy + 2 hrste vlašské orechy nasucho opražené na panvici
- 200 g nasekanej čokolády
Na polevu:
- 200-300 g čokolády
- 200 g masla
Voliteľné:
- kvety levandule
- kandizovaný zázvor v čokoláde (možno kúpiť v Tescu v oddelení ovocia a zeleniny)
- Hruškovo levanduľový puding ( Oetker)
- Šľahačková smotana