Postup:
-
Z uvedených surovín vypracujte kompaktné cesto, ktoré sa odliepa od stien misy a je pekne elastické. Nechajte ho nakysnúť na dvojnásobok, čo môže trvať asi 8 hodín.
Cesto po nakysnutí rozvaľkajte asi na 0,5 cm a vykrajujte tvary podľa želania. Môžete použiť aj vykrajovátka na maslové pečivo a vytvoriť tak zaujímavé tvary. Ukladajte na plech na pečenie vystlaný papierom na pečenie.
Takto pripravené nechajte finálne nakysnúť 2-3 hodiny.
Pečte pri teplote 180 St.C. vo vopred vyhriatej rúre asi 35-45 minút.
Z kuchyne Lidla som si požičala tieto zaujímavé dipy:
AMERICKÝ
1 pohár majonézy, do 5 lyžíc kečupu, 2 strúčiky cesnaku, 2 lyžice pomarančovej šťavy, morská soľ, čierne korenie
SLIVKOVÝ
1 pohár majonézy, 3 lyžice kečupu, 2 strúčiky cesnaku, 1 lyžica šťavy z citróna, čierne korenie, 5 lyžíc slivkového lekváru
UHORKOVÝ
1/2 balkánskeho syra Pilos, 1 šalátová uhorka, 3 strúčiky cesnaku, 400 ml gréckeho jogurtu Pilos, hrsť čerstvej petržlenovej vňate
Recenzie receptu
Neboli pridané žiadne recenzie.
Suroviny:
- 210 g rozkvas (70 g ražný kvások, alebo LM + 70 g voda + 70 g pšeničná hladká múka) nechajte nakysnúť na dvojnásobok a použite ďalej do cesta
- 130 g voda
- 150 g pšeničná hladká múka
- 200 g špaldová hladká múka
- 50 g celozrnná špaldová múka
- 150 g zmäknutého masla
- 200 g nastrúhanej mozarely, alebo chedaru.
- 1 vajíčko
- rasca
- soľ
- červená mletá paprika
Americký dip
- 1 pohár majonézy
- do 5 lyžíc kečupu
- 2 strúčiky cesnaku
- 2 lyžice pomarančovej šťavy
- morská soľ
- čierne korenie
Slivkový dip
- 1 pohár majonézy
- 3 lyžice kečupu
- 2 strúčiky cesnaku
- 1 lyžica šťavy z citróna
- čierne korenie
- 5 lyžíc slivkového lekváru
Uhorkový dip
- 1/2 balkánskeho syra Pilos
- 1 šalátová uhorka
- 3 strúčiky cesnaku
- 400 ml gréckeho jogurtu Pilos
- hrsť čerstvej petržlenovej vňate