Zdielať recept

Syrové Krekry

Keď ich začnete jesť, tak neskončíte. A ak ich začnete jesť ešte teplé ste stratený. Môžu sa podávať na zahryznutie k syrom, dípom, k prosciutu, k polievke, k šalátom, ku grilovaniu ….

Postup:

  • Z uvedených surovín vypracujte kompaktné cesto, ktoré sa odliepa od stien misy a je pekne elastické. Nechajte ho nakysnúť na dvojnásobok, čo môže trvať asi 8 hodín.

    Cesto po nakysnutí rozvaľkajte asi na 0,5 cm a vykrajujte tvary podľa želania. Môžete použiť aj vykrajovátka na maslové pečivo a vytvoriť tak zaujímavé tvary. Ukladajte na plech na pečenie vystlaný papierom na pečenie.

    Takto pripravené nechajte finálne nakysnúť 2-3 hodiny.

    Pečte pri teplote 180 St.C. vo vopred vyhriatej rúre asi 35-45 minút.

    Z kuchyne Lidla som si požičala tieto zaujímavé dipy:

    AMERICKÝ

    1 pohár majonézy, do 5 lyžíc kečupu, 2 strúčiky cesnaku, 2 lyžice pomarančovej šťavy, morská soľ, čierne korenie

    SLIVKOVÝ

    1 pohár majonézy, 3 lyžice kečupu, 2 strúčiky cesnaku, 1 lyžica šťavy z citróna, čierne korenie, 5 lyžíc slivkového lekváru

    UHORKOVÝ

    1/2 balkánskeho syra Pilos, 1 šalátová uhorka, 3 strúčiky cesnaku, 400 ml gréckeho jogurtu Pilos, hrsť čerstvej petržlenovej vňate

Recenzie receptu

Neboli pridané žiadne recenzie.

Pridajte recenziu

Ako by ste ohodnotili náš recept Syrové Krekry?
Kliknutím vyberte

Suroviny:

  • 210 g rozkvas (70 g ražný kvások, alebo LM + 70 g voda + 70 g pšeničná hladká múka) nechajte nakysnúť na dvojnásobok a použite ďalej do cesta
  • 130 g voda
  • 150 g pšeničná hladká múka
  • 200 g špaldová hladká múka
  • 50 g celozrnná špaldová múka
  • 150 g zmäknutého masla
  • 200 g nastrúhanej mozarely, alebo chedaru.
  • 1 vajíčko
  • rasca
  • soľ
  • červená mletá paprika

Americký dip

  • 1 pohár majonézy
  • do 5 lyžíc kečupu
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 2 lyžice pomarančovej šťavy
  • morská soľ
  • čierne korenie

Slivkový dip

  • 1 pohár majonézy
  • 3 lyžice kečupu
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 1 lyžica šťavy z citróna
  • čierne korenie
  • 5 lyžíc slivkového lekváru

Uhorkový dip

  • 1/2 balkánskeho syra Pilos
  • 1 šalátová uhorka
  • 3 strúčiky cesnaku
  • 400 ml gréckeho jogurtu Pilos
  • hrsť čerstvej petržlenovej vňate