Vaflová torta

Ak budete mať jeho prebytky, lebo pri každom kŕmení väčšinu vyhodíte, môžete ho použiť napríklad na tieto vafle, alebo lievance. Ale túto vaflovú tortu si môžu urobiť aj nekváskovači bez kvásku.

Postup:

  • Kváskové vafle:

    Môžete ich robiť z prebytkov kvásku, kde jednoducho prebytočný kvások do nich primiešate a priamo ich bez ďalšieho kvasenia urobíte, ale ak chcete zdravšiu variantu, kľudne si ich zarobte poobede, nechajte 5 hodín pri izbovej teplote aby kvások spracoval múku, dajte na noc do chladničky ráno si z nich urobte čerstvú teplú voňavú dobrotu.

    100 g materského kvásku
    350 ml mlieko
    70g rozpusteného masla
    1 vajcia
    2 PL trstinový cukor
    200g hladká pšeničná alebo špaldová múka
    100 g celozrnná pšeničná múka (alebo špaldová CZ)
    1 lyžička sódy bicarbony
    1kl mletej škorice
    Štipka soli

    Ak sa Vám zdá cesto riedke, prisypte múku. Veľmi záleží na tom, akú múku použijete, každá inak saje.

    Vafle pečte vo vaflovači.

    dobrú chuť želá Petronela Burianová

Recenzie receptu

Neboli pridané žiadne recenzie.

Pridajte recenziu

Ako by ste ohodnotili náš recept Vaflová torta?
Kliknutím vyberte

Ingrediencie

  • 100 g materského kvásku
  • 350 ml mlieko
  • 70g rozpusteného masla
  • 1 vajcia
  • 2 PL trstinový cukor
  • 200g hladká pšeničná alebo špaldová múka
  • 100 g celozrnná pšeničná múka (alebo špaldová CZ)
  • 1 lyžička sódy bicarbony
  • 1kl mletej škorice
  • Štipka soli