Postup:
-
Cesto vymiesime ručne tak, aby sa spojili všetky suroviny. premiestnime na dobre pomúčenú dosku (použite celozrnnú múku) Poprekladáme a vytvarujeme bochník. Preložíme do ošatky a necháme 5-6 hodín nakysnúť.
Pečieme vo vopred vyhriatej rúre 15 minút na 250 stupňov so záparou a 20-30 minút na 200 stupňov bez zápary. Ražný chlieb by sa mal krájať až na druhý deň. Môžete si urobiť aj dva menšie bochníky.
Recenzie receptu
Neboli pridané žiadne recenzie.
Ingrediencie
- 250 g rozkvas
- 300 g ražná celozrnná múka (môžete dať aj chlebovú)
- 300 g voda
- 150 - 200 g nasekaných gaštanov a orechov
- 2 č.l. soľ
- 2 č.l. rasca
- 1 č.l. slad