Kapustníky s Bigosom

Už neviete čo na obed a chcete niečo jednoduché a predsa nezvyčajné? Tak šup pre kyslú kapustu a skúste tieto Kapustníky s bigosom. Môžete ich urobiť aj s droždím ak vynecháte kvások a pred pečením si z časti tekutiny z receptu a jednej kocky droždia urobíte kvások a necháte ho asi 15 min. nabobtnať. (nezabudnite tú tekutinu z receptu odpočítať)

Postup:

  • Vymiesime cesto, ktoré sa odliepa od misy, necháme nakysnúť pokiaľ nezdvojnásobí objem (môžeme i v chladničke cez noc)

    Po nakysnutí rozdeľte na 6 častí, urobte utiahnuté bochníčky a nechajte ich 20 min. povoliť. Pri verzii z droždia tvarujte hneď ďalej. Malým valčekom vyvaľkajte stred, alebo prstami roztlačte a naplňte pripravenou náplňou. Spodok sa snažte aby bol čo najtenší, lebo cesto sa dosť zväčší pri pečení.

    Bigos:

    Uvarte si údené mäso. Uduste na cibuli čerstvé alebo mrazené hríby. Pridajte kapustu, bez vody, podlejte vodou z údeného mäsa a nechajte dusiť. Keď sa voda vyparí, podlievajte vodou z údeného. Dusíme na pomalom ohni asi 1,5 hodiny.

    Medzi tým si na panvici opražte na kocky nakrájané bravčové mäso a nakrájané klobásy.

    Nakrájajte údené mäso na kocky, a pridajte ho spolu s bravčovým a klobásou do kapusty. Duste ešte zhruba pol hodiny až hodinu.

    Kapusta musí byť mazľavá, hustá, bez tekutiny. Ak je v nej ešte voda, duste bez pokrievky, aby sa odparila. Miešajte, aby neprihorela.

    Nechajte vychladnúť a plňte pripravené koláče

    Nechajte finálne nakysnúť asi 3 hodiny

    Pri drožďovej verzii je finálne kysnutie len 15-20 minút.

    Dajte piecť 30 minút na 200 st.C.,

Recenzie receptu

Neboli pridané žiadne recenzie.

Pridajte recenziu

Ako by ste ohodnotili náš recept Kapustníky s Bigosom?
Kliknutím vyberte

Cesto:

  • 150 g LM
  • 350 g hladkej pšeničnej múky
  • 150 g celozrnnej špaldovej múky
  • 3 vajíčka
  • 150 ml mlieka
  • 1 lyžička soľ
  • 1 lyžička cukor

Na náplň:

  • Kapustový bigos