Slávnostný Višňovo-makový koláč

Postup:

  • (Kto nekvaskuje alebo chce len rychly koláč, kvások vynechá)

    Zo všetkých surovín vymiešajte v robote s balónovou metlou penové cesto.

    Nechajte ho pri izbovej teplote odpočívať 6- 8 hodín.

    Nalejte do formy na pečenie a pečte pri teplote 180 St.C. 30-45 minút podľa veľkosti formy.

    koláč som ozdobila kompótom z višní, ktorý som zaliala želatínou, do ktorej som cvrkla tak deci amareta.

    Dobrú chuť želá Petronela Burianová

Recenzie receptu

Neboli pridané žiadne recenzie.

Pridajte recenziu

Ako by ste ohodnotili náš recept Slávnostný Višňovo-makový koláč?
Kliknutím vyberte

Ingrediencie

  • 1 lyžica ražného kvásku
  • 1 vanička tvarohu
  • 200 g cukru
  • 225 g polohrubej múky
  • 75 g oleja
  • 100 g nemletý a 100 g mletý mak
  • 1 Dcl rumu
  • 1 prášok do pečiva
  • 3 vajcia
  • 75 g mlieka
  • 100 g jogurt