Postup:
-
Šalotky si nakrájajte na drobno, a na masle osmažte do sklovita. Pridajte neumytú ryžu, za občasného miešania krátko orestujte a pridajte víno. Keď sa víno zredukuje, osoľte a pridajte po častiach vývar vždy tak, aby bola ryža zaliata vývarom. Keď sa vývar vsiakne do ryže, prilejte ďalšiu časť. Nezabudnite premiešavať. Ku koncu pridajte na masle osmažené huby a kúsok masla a stiahnite zo sporáka. Ryža musí byť al dente, nesmie byť uvarená do mäkka. Varte ju asi 20 minút na miernom plameni. Nakoniec pridajte nastrúhaný parmezán.
Dobrú chuť želá Petronela Burianová
Recenzie receptu
Neboli pridané žiadne recenzie.
Suroviny
- 250 g ryže na rizoto
- 100 ml bieleho vína
- 2 plátky masla
- 400 - 500 ml vývar
- 55 g parmezánu
- 2 šalotky
- voda
- soľ
- 200 g čerstvých húb, alebo cez noc namočených sušených
- 150 g maslo (polovičku na osmaženie húb)
- soľ
- čierne korenie