Spracovanie:
-
Balónovou metlou v robote vyšľaháme vajíčka s cukrom a s kváskom do peny. Pridáme vychladnuté roztopené maslo a tvaroh a ešte chvíľu šľaháme. Nakoniec pridáme orechy, múku, prášok do pečiva, sódu, škoricu, kardamon a vanilkový cukor. Do vymieseného cesta primiešame mrkvu a všetko ešte chvíľu premiesime.
Ak použijete verziu bez kvásku, nalejte cesto do vymastenej a vysypanej formy na barančeka a pečte vo vopred vyhriatej rúre na 170 St.C. asi hodinu.
Ak použijete kvások, nechajte cesto stáť 6 hodín pri izbovej teplote, alebo 2 hodiny pri izbovej teplote a cez noc v chladničke, aby kvások spracoval múku, a spracované cesto nalejte do vymastenej a vysypanej formy na barančeka a pečte ako je vyššie uvedené.
Po upečení nechajte vychladnúť vo forme, cesto je krehké, ak by ste ho hneď vyklápali, mohol by sa zlomiť.
Recenzie receptu
Neboli pridané žiadne recenzie.
Ingrediencie
- 80 g kvásku (je jedno aký použijete, nekváskovači môžu tohto barančeka urobiť bez kvásku, zamiesiť a rovno piecť)
- 270 g špaldovej múky
- 5 vajíčok
- 200 g cukru
- 200 g rozpusteného vychladnutého masla
- 230 g najemno nastrúhanej mrkvy
- 250 g tvarohu
- 150 g mletých orechov, mandlí, alebo sa nebojte použiť aj nemletý mak
- 1 vanilkový cukor
- 1 lyžička kardamonu
- 1 lyžička mletej škorice
- 1 prášok do pečiva
- 1 lyžička sódy bicarbony